ELECTRICIAN AUTORIZAT ANRE

Informatii Utile

 
Executarea instalatiilor electrice
Pentru realizarea instalatiilor electrice este esential ca personalul sa fie calificat si sa foloseasca echipamente corespunzatoare. Echipamentele electrice trebuie instalate conform cerintelor furnizate de catre producator.

Legaturile electrice se fac in accesorii special prevazute pentru acest scop (doze, cutii omologate, etc) si este interzisa executarea conexiunilor in tuburi, copexuri, golurile din constructie sau treceri. Se interzice supunerea lor la eforturi de tractiune.

Conexiunile intre conductoare si echipamentele electrice trebuie facute asfel incat sa se asigure siguranta contactului dar si o fiabilitate durabila cu rezistanta mecanica corespunzatoare. Alegerea tipului de conexiune trebuie realizat in functie de: materialul conductor, numarul conductoarelor impreunate, sectiunea lor, gradul de umiditate, conexiunile sa fie usor acesibile pentru verificare incercare si intretinere.
Sigurantele electrice automate au trei tipuri de declansare
Instalatii electrice in constructii de lemn
La executarea instalatiei electrice in constructie de lemn se folosesc doar conductori din cupru. Circuitele care se monteaza direct in contact cu lemnul trebuie sa fie cu intarziere la propagarea flacarii si se recomanda ca incarcarea circuitelor sa fie sub 85 % din capacitatea lor de curent maxim admisibil.

Materiale pentru realizarea instalatiei electrice : tablourile, dozele de aparat sau conexiune, protectia conductoarelor (copexuri sau tuburi, plastic sau metalic) sa fie din materiale omologate pentru montaj in constructie de lemn, corpurile de iluminat trebuie confectionate din materiale incombustibile sau omologate pentru montaj direct pe lemn.

Este recomandat folosirea cat mai redusa de doze derivatie pe parcusul unui circuit. Legaturile electrice intre conductoare cat si intre conductor si receptor trebuie realizate cu grad sporit de masura de protectie astfel incat sa nu produca arc electric iar circuitele electrice trebuie sa fie prevazute cu protectie diferentiala si conductor de protectie.
Semnificatia gradurilor de protectia IP

Gradele de protectie inscriptionate pe diverse aparate electrice, electrocasnice, corpuri de iluminat, etc, sunt specificate prin notatia "IP" urmata de doua cifre.

Astfel noi putem alege gradul de protectie in functie de necesitatile si imprejurarile de amplasare ale aparatului pentru a asigura o functionare in conditii optime cat si o protectie impotriva electrocutarii la atingerea acestora de catre persoane (sau alte vietati).

Prima cifra reprezinta nivelul de protectie impotriva corpurilor straine si a atingerii. Cea de a doua cifra reprezinta nivelul de protectie impotriva umiditatii sau direct impotriva apei.

Tabelul urmator contine semnificatiile numerelor IP, de exemplu se poate citi semnificatia "IP54" scrisa cu randuri cu caractere cursive.

Protectie IP - Tabel cu Semnificatia numerelor IP
  Prima cifra (protectie impotriva corpurilor straine si a atingerii) A doua cifra (protectie impotriva umiditatii)  
0 Neprotejat Neprotejat 0
1 Protejat impotriva corpurilor straine solide mai mari de 50 mm Protejat impotriva apei care picura 1
2 Protejat impotriva corpurilor straine solide mai mari de 12 mm Protejat impotriva apei care picura sub 15 grade 2
3 Protejat impotriva corpurilor straine solide mai mari de 2,5 mm Protejat impotriva jeturilor pulverizate de apa 3
4 Protejat impotriva corpurilor straine solide mai mari de 1mm Protejat impotriva jeturilor de apa 4
5 Protejat impotriva prafului Protejat impotriva jeturilor directe de apa 5
6 Etans la praf Protejat impotriva scufundarilor in apa 6
7 --- Protejat impotriva urmarilor scufundarilor 7
8 --- Protejat impotriva imersiunilor 8
 
CRISTINSTAL Electrician Bucuresti va ofera servicii complete de instalatii electrice. Executam instalatii electrice pentru case/vile, apartamente si garsoniere, impamantare, montare tablouri electrice si periferice.
Operam in urmatoarele zone in Bucuresti: Sector 1, Sector 2, Sector 3, Sector 4, Sector 5, Sector 6
Ilfov: Otopeni, Buftea, Corbeanca, Chitila, Rosu, Dragomiresti, Magurele, Pipera, Voluntari